• Register
2,500 points
9 2

1. Which of the following is an absolute cell reference?

a. !A!1

b. $A$1

c. #a#1

d. A1

Answer: b

2. Which of the following will not cut information?

a. Pressing Ctrl + C

b. Selecting Edit>Cut from the menu

c. Clicking the Cut button on the standard

d. Pressing Ctrl+X

Answers: a

3. Which symbol must all formula begin with?

a. =

b. +

c. (

d. @

Answer: a

4. You can activate a cell by

a. Pressing the Tab key

b. Clicking the cell

c. Pressing an arrow key

d. All of the above

Answers: d

5. Which of the following formulas will Excel Not be able to calculate?

a. =SUM(Sales)-A3

b. =SUM(A1:A5)*.5

c. =SUM(A1:A5)/(10-10)

d. =SUM(A1:A5)-10

Answer: a

6. A typical worksheet has …. Number of columns

a. 128

b. 256

c. 512

d. 1024

7. Which of the following is not a basic step in creating a worksheet?

a. Save workbook

b. Modifiy the worksheet

c. Enter text and data

d. Copy the worksheet

Answers: d

8. How do you select an entire column?

a. Select Edit > Select > Column from the menu

b. Click the column heading letter

c. Hold down the shift key as you click anywhere in the column.

d. Hold down the Ctrl key as you click anywhere in the column

Answers: b

9. How can you print three copies of a workbook?

a. Select File>Properties form the menu and type 3 in the Copies to print text box.

b. Select File >Print from the menu and type 3 in the Number of copies text box.

c. Click the Print button on the standard toolbar to print the document then take it to Kinko’s and have 2 more copies made

d. Press Ctrl+P+3

Answers: b

10. To create a formula, you first:

a. Select the cell you want to place the formula into

b. Type the equals sign (=) to tell Excel that you’re about to enter a formula

c. Enter the formula using any input values and the appropriate mathematical operators that make up your formula

d. Choose the new command from the file menu

Answers: a

11. Which of the following methods cannot be used to enter data in a cell

a. Pressing an arrow key

b. Pressing the Tab key

c. Pressing the Esc key

d. Clicking on the formula bar

Answers: a

12. What symbol is used before a number to make it a label?

a. “ (quote)

b. = (equal)

c. _ (underscore)

d. ‘ (apostrophe)

Answer: b

13. Which of the following is not a way to complete a cell entry?

a. Pressing enter

b. Pressing any arrow key on the keyboard

c. Clicking the Enter button on the Formula bar

d. Pressing spacebar

Answers: d

14. Which of the following formulas is not entered correctly?

a. =10+50

b. =B7*B1

c. =B7+14

d. 10+50

Answer: d

15. Text formulas:

a. Replace cell references

b. Return ASCII values of characters

c. Concatenate and manipulate text

d. Show formula error value

Answers: c

SOURCES :

cs-mcqs.blogspot.com

mcqsets.com

2,500 points
9 2