chevron_left
0 points
15 11 8

Q1. Which of the following commands lets you display a label on multiple lines within a cell?

Answer:

Wrap Text

Q2. In the formula =ROUND(D4:F4,0), what does the zero indicate?

Answer:

The number of the decimal places in the rounded number

Q3. You can edit the contents of the active cell by ____.

Answer:

just starting to type

Q4. Which of the following characteristics is not applicable to the Accounting Number Format?

Answer:

Dollar sign immediately on the left side of the value

Q5. In what warfare skill did the steppe nomads excel?

Answer:

They were very skilled archers.

Q6. Cell ____ are predesigned combinations of formats.

Answer:

styles

Q7. What is not true about creating a data table? A) Make sure to leave one blank row below the data labels. B) Format the field names so that they stand out visually. C) Keep field names short. D) Make sure no column labels are the same.

Answer:

Make sure to leave one blank row below the data labels

Q8. What is not true about creating a data table? A) Each record should be unique somehow. B) For efficiency, make sure your data table does not exceed 256 rows. C) Delete any blank columns in your table. D) It is best to put individual data tables on separate sheets.

Answer:

For efficiency, make sure your data table does not exceed 256 rows

Q9. A constraint that Solver enforces to reach the target value.

Answer:

Binding constraint

Q10. What is a fast way to apply several formats at one time?

Answer:

b. Apply a cell style.

Q11. Each slice in a pie chart represents a single value from a data series. ____________

Answer:

TRUE

Q12. What must you do to enter a number as a label in a cell? Press spacebar before typing the number. Type an open parenthesis before the number. Type an apostrophe before the number. Format the number as a label.

Answer:

Type an apostrophe before the number.

Q13. Insert a Line chart based on the first recommended chart type.

Answer:

1. Select the data for the chart. 2. Click the Quick Analysis Tool button. 3. Click the Charts tab, and then click the More Charts button to open the Insert Chart dialog. You can also open the Insert Chart dialog from the Insert tab, Charts group, by clicking the Recommended Charts button. 4. The first tab in the Insert Chart dialog, Recommended Charts, displays the same chart options as the Charts tab in the Quick Analysis tool, plus a few more. When you select a chart type, a preview of the chart appears in the right pane of the dialog. 5. Click OK to insert the selected chart into the worksheet.

Q14, To begin importing data from an Excel spreadsheet, click on the ____ tab on the ribbon.

Answer:

External Data

Q15. _____ text often provides a strong visual appeal.

Answer:

Rotated

Q16. Text annotations are ____ that you can add to further describe the data in your chart.

Answer:

labels

Q17. The sheets in a workbook are identified in the sheet tabs at the top of the workbook window. _________________________

Answer:

FALSE

Q18. By default, Excel aligns date entries at the ____ of the column.

Answer:

right edge

Q19. Line charts are best suited for representing data that follows some nonsequential order. ___________

Answer:

FALSE

Q20. The ____ function displays the highest value in a range.

Answer:

Max

Q21. Using multiple worksheets makes it more difficult for you to group your data.

Answer:

FALSE

Q22. A macro virus is a virus that is attached to a file such as a Word document or Excel workbook.

Answer:

TRUE

Q23. Lookup tables can be constructed for exact match or approximate match lookups.

Answer:

T

Q24. A(n) ____ reference is a formula that depends on its own value.

Answer:

circular

Q25. One of the arguments needed in the PMT function is pv. What does pv stand for?

Answer:

Present value

Q26. Which of the following is FALSE about a workbook?

Answer:

IT CAN CONTAIN ONLY ONE WORKSHEET

Q27. To set a page break in Excel, select the _____.

Answer:

First cell below the row where you want to insert a page break

Q28. Which of the following Excel features recognizes a pattern in the data of a worksheet?

Answer:

Flash Fill

Q29. Optional arguments are always placed first in the argument list.

Answer:

FALSE

Q30. One challenge of nesting functions is to make sure that you include all of the parentheses. _______________

Answer:

TRUE

Q31. True or False: The Increase Decimal button automatically adds dollar signs and two decimal places to your data.

Answer:

FALSE

Q32. The underline format will underline ____.

Answer:

only the characters in the cell

Q33. Which of the following is a complex formula? A.SUM(B4:B8) B. (B4/B8)*10 C.AVERAGE(C6:D6) D. MIN(D5:D7)

Answer:

(B4/B8)*10

Q34. Which of the following are valid formulas? A =3^4 B =H3/H11 C =11+9 D =22-F15

Answer:

ABCD

Q35. Which of the following terms refers to a group of data points or values?

Answer:

data series

Q36. An excel complex formula uses more than one arithmetic operator.

Answer:

TRUE

Q37. A vertical group of cells in a worksheet.

Answer:

Column

Q38. The Sum button menu allows you to enter one of five often-used functions easily into a cell. True False

Answer:

TRUE

Q39. When Excel imports a database table, the data is placed in an Excel ____.

Answer:

table

Q40. The fv argument is required in the PMT function.

Answer:

TRUE

Q41. One advantage of using XML data is that: a. XML contains instructions on how the data should be formatted. b. Once coded, XML data cannot be expanded. c. Data are not dependent on a specific operation system. d. People must use identical tag names.

Answer:

c. Data are not dependent on a specific operation system.

Q42. Companies need to excel at managing ____ in order to successfully manage innovation streams.

Answer:

the sources of innovation

Q43. (T/F) You can create at most one Excel table in a worksheet.

Answer:

FALSE

Q44. Excel features built-in, preprogrammed formulas called

Answer:

functions

Q45. In conditional formatting what happens if the cell value does not pass the logical test? A) The cell is formatted however you have determined for the FALSE result. B) The cell is formatted with Excel‘s default FALSE format. C) The cell is not formatted. D) A small green triangle displays in the top-left corner of the cell.

Answer:

C

Q46. True or False: Point mode allows you to select cells for use in a formula by using your finger or the pointer.

Answer:

TRUE

Q47. Excel has more than 400 functions that perform just about every type of calculation you can imagine. True/False

Answer:

TRUE

Q48. Three different types of planning used in the function of management are:

Answer:

strategic, tactical, and operational,

Q49. The autocorrect feature can automatically capitalize the first letter in the names of days.

Answer:

TRUE

Q50. The individual pages of an Excel document are called

Answer:

worksheets

Q51. You can print a chart by itself or as part of the worksheet.

Answer:

TRUE

Q52. Which of the following patterns extends the fill series to 525, 475, 425?

Answer:

625, 575

Q53. (TorF)The default font for the Basis theme is different than the default font for the Office theme.

Answer:

T

Q54. A main absorber of ultraviolet radiation in the atmosphere is ________.

Answer:

ozone

Q55. Which of the following Excel cell entries gives the sum of 20 + 150 + 85?

Answer:

Click on the cell, type =20+150+85, and then hit Enter.

Q56. The risk register can be created with a simple Microsoft Word or Excel file.

Answer:

T

Q57. The risk register can be created with a simple Microsoft Word or Excel file.

Answer:

T

Q58. Excel assigns the name ____ to the first Excel table created in a workbook.

Answer:

table1

Q59. Which of the following is FALSE about the NOW function?

Answer:

It displays the current date in a cell.

Q60. A workbook contains sales information for the first quarter and you are interested in finding the total sales generated in January by the sales rep Jim Anderson. What function is best suited to handle the task?

Answer:

SUMIFS

Q61. When the active cell contains a formula, dragging the fill handle causes Excel to

Answer:

copy the formula and change the cell references relative to each destination location.

Q62. True or False? Charts are updated automatically in Excel whenever data changes.

Answer:

FALSE

Q63. The Excel data _____ feature restricts data entry to follow a defined set of rules.

Answer:

Validation

Q64. Running a macro means Excel performs a portion of the steps that were recorded. T/F

Answer:

F

Q65. ____ properties are associated with all Microsoft Office files and include author, title, and subject.

Answer:

Standard

Q66. A mission statement describes the specific actions a firm will take to achieve its goals.

Answer:

False, A mission statement is a broad description of a firm‘s objectives and the scope of activities it plans to undertake.

More Posts

50+ Top Excel Tricks Quiz Questions and Answers Lalit Kumar - Jan 21
Important Arrays Quiz Questions and Answers To Learn in 2020-21 Lalit Kumar - Jan 21
Google Quiz Questions and Answers usman - Feb 8
Google Quiz Questions and Answers usman - Feb 8
Google Quiz Questions and Answers usman - Feb 3
50+ Linux Questions and Answers For Quiz Lalit Kumar - Jan 21
Top Database Quiz Questions and Answers - Computer Science Lalit Kumar - Jan 20
Top 25 XML Quiz Questions Answers To Learn in 2021 Lalit Kumar - Jan 21
Database Online Quiz Questions Answers 3 Lalit Kumar - Jan 20
Database Online Quiz Questions Answers 2 Lalit Kumar - Jan 20