chevron_left
0 points
15 11 8

Q1. What is the simplest and least expensive of external drive arrays?

Answer:

JBOD

Q2.The ____ loop is particularly useful when processing arrays.

Answer:

for

Q3. By using the same ________ you can build relationships between data stored in two or more arrays.

Answer:

The correct answer is: subscript

Q4. Declare a 8x8 two-dimensional array of strings named chessboard.

Answer:

string chessboard[8][8];

Q5. Parallel arrays are most useful when value pairs have a(n) ____ relationship. a. direct b. indirect c. linked d. tiered

Answer:

b. indirect

Q6. Arrays may be ________ at the time they are ________.

Answer:

Initialized at the time they are declared

Q7. Regardless of the algorithm being used, a search through an array is always performed a. from lowest to highest element b. from highest to lowest element c. beginning with the middle element d. using a binary search e. None of these

Answer:

None of these

Q8. T or F: An ArrayList object automatically expands in size to accommodate the items stored in it.

Answer:

TRUE

Q9. Returning an Array from a Method 6.33 When you return an array from a method, the method returns __________. A. a copy of the array B. a copy of the first element C. the reference of the array D. the length of the array

Answer:

C

Q10. Before you can perform a bubble sort, the data must be stored in descending order.

Answer:

FALSE

Q11. A three-dimensional array can be thought of as ________ of two-dimensional arrays.

Answer:

Pages

Q12. When you return an array from a method, the method returns ________.

Answer:

The reference of the array

Q13. Suppose int[] numbers = new int[10], what is numbers[0]?

Answer:

0

Q14. Parallel arrays must contain the same data type.

Answer:

FALSE

Q15. Access the individual elements in an array by using their ________.

Answer:

Subscripts

Q16. True/False: Although two-dimensional arrays are a novel idea, there is no known way to pass one to a function.

Answer:

FALSE

Q17. Arrays, like variables, can only hold one value at a time. - True - False

Answer:

FALSE

Q18. Positions within arrays are identified by means of numbers called Indices Parameters Constants Instance variables

Answer:

Indices

Q19. When you create an array of objects, each reference is assigned the value ____.

Answer:

null

Q20. Declare and instantiate an array named scores of twenty-five elements of type int .

Answer:

int scores[] = new int[25];

Q21. The array index is not limited to int type.

Answer:

FALSE

Q22. True/False: Computer programming languages are only able to perform sort algorithms on numeric arrays.

Answer:

FALSE

Q23. Which of the following tasks cannot be performed using an enhanced for loop? a. Calculating the product of all the values in an array. b. Displaying all even element values in an array. c. Comparing the elements in an array to a specific value. d. Incrementing the value stored in each element of the array.

Answer:

d. Incrementing the value stored in each element of the array.

Q24. Subscript numbering always starts at what value?

Answer:

0

Q25. Which of the following is a valid C++ array definition? A) int array[0]; B) float $payments[10]; C) void numbers[5]; D) int array[10]; E) None of these

Answer:

D

Q26. Which of the following is a valid C++ array definition? A) int scores[0]; B) float $payments[10]; C) int readings[4.5]; D) int scores [10]; E) None of these

Answer:

D

Q27. Variables work well in many situations, but they have limitations. A ) True B ) False

Answer:

TRUE

Q28. The array_shift() function removes the ____ element from the beginning of an array. a. last c. second b. first d. middle

Answer:

first

Q29. Which of the following correctly declares name to be a character array and stores “William“ in it?

Answer:

char name[8] = “William“;

Q30. After you create an array variable, you still need to ____ memory space.

Answer:

reserve

Q31. Which statement would be used to declare a 10-element integer array c? int array c[ 10 ]; c = int[ 10 ]; array c = int[ 10 ]; int c[ 10 ];

Answer:

int c[ 10 ];

Q32. In a two-dimensional array, the elements are arranged in a table form.

Answer:

TRUE

Q33. Arrays are always passed to a function using

Answer:

c) pass by array

Q34. Identify the correct statement for defining an integer array named numarray of ten elements. a) int[] numarray = new int[9]; b) int[] numarray = new int[10]; c) int[10] numarray; d) int numarray[10];

Answer:

b) int[] numarray = new int[10];

More Posts

Strings Online Quiz Questions Answers 3 Lalit Kumar - Jan 20
String Online Quiz Questions Answers 2 Lalit Kumar - Jan 20
Strings Online Quiz Questions Answers 1 Lalit Kumar - Jan 20
Top 25 XML Quiz Questions Answers To Learn in 2021 Lalit Kumar - Jan 21
Excel Quiz Questions and Answers To Make You Job Ready Lalit Kumar - Jan 21
Google Quiz Questions and Answers usman - Feb 8
Google Quiz Questions and Answers usman - Feb 8
Google Quiz Questions and Answers usman - Feb 3
50+ Top Excel Tricks Quiz Questions and Answers Lalit Kumar - Jan 21
50+ Linux Questions and Answers For Quiz Lalit Kumar - Jan 21