• Register
2,500 points
9 2

Q1.What Is Appium And Why Do You Need It?

Answer:

Appium is a free mobile testing tool and available as an open source from the GitHub. It has easy integration with Selenium Webdriver that’s what making it more famous.

Now, do you need it? It would solely depend on your requirements. But first of all, you’ll need to understand when you should use Appium. For example, if you are an app developer or a mobile app tester who wants to verify his app on multiple platforms. Then Appium can help you in doing that.

On the contrary, if your app is only for a single platform, then it’s not worth putting efforts in learning and using Appium for test automation. 

Q2. What is Appium and why do you need it?

Answer:

Appium is a free mobile testing tool and available as an open source from the GitHub. It has easy integration with Selenium Webdriver that’s what making it more famous.

Now, do you need it? It would solely depend on your requirements. But first of all, you’ll need to understand when should you use Appium. For example, if you are an app developer or a mobile app tester who wants to verify his app on multiple platforms. Then Appium can help you in doing that.

On the contrary, if your app is only for a single platform, then it’s not worth putting efforts in learning and using Appium for test automation.

Q3.What’s that one point which made you choose Appium for mobile app testing?

Answer:

It has a unique design which natively supports Selenium. And Selenium is one of the most used and evolving technology for automation testing. It has an open support from the global browser vendors like Google, Mozilla, and Safari. Each one of them agreed to provide their Web drivers implementing the Selenium interfaces. Next, it is cross-platform enabled, supports all popular programming languages, and webdriver makes its tests more scalable. You need to write tests once which you can run anywhere.

Q4.What are native Apps?

Answer:

An open source tool that is required for mobile web, automating Native and hybrid application on Android and IOS platform is known as Appium which was in 2012. Appium is considered to be a cross-platform that will low you to write tests which are on multiple platforms like Android and IOS. They do this using the same API. This facility will enable you to do reuse of codes between Android and IOS test sites. 

Those Apps are written by using Android SDKs and IOS are known as Native Apps.

Q5. What are Mobile Web Apps?

Answer:

There are the mobile webs pages are those web apps that by are accessed with the mobile browsers. In the case of IOS platform, Appium supports Safari and for the Android platform, Chrome or any other built-in browser is used.

Q6.What are hybrid apps?

Answer:

Those apps that are equipped with wrapper around the web view is known as a Hybrid app. This is native control that will facilitate the interaction with the web content.

Q7. What language does Appium support?

Answer:

Appium support any language that support HTTP request like Java, JavaScript with Node.js, Python, Ruby, PHP, Perl, etc.

Q8.Do I need Appium?

Answer:

The answer to such a question is always: “It depends on what you need!”. So the actual question becomes: “Which conditions make Appium suitable for me?”. The most important assumption is that you are developing apps (pretty obvious I know). If you are developing an app for a specific platform (and have no intention of supporting others in future), Appium is not really required and this is basically the answer you are looking for. Appium becomes meaningful only when you have apps targeting more than one platform (Windows, Android or iOS to cite some). Appium becomes essential if you have a webview-based app (necessarily) targeting many platforms out there.

Q9.How difficult is it to set up a working environment?

Answer:

The assumption is that Appium comes with a not-so-tiny documentation, so users are not really left alone. However it is not so straightforward to set up Appium to work on a Windows or Mac machine (did not try on Unix so far). In my experience, instead of installing the GUI-based application, it is much better to install the command-line application (which is released more often). Also beware [sudo], as Appium will surely bite you back late in time if you installed it as a [superuser] (this is probably the clearest point in the documentation)

Q10.What is Appium’s strongest point?

Answer:

Appium is based on Selenium which is an HTTP protocol by Google designed to automate browsers. The idea is actually very nice as automating an app (especially a webview-based one) is not so different (in terms of required APIs) from automating a browser. Appium is also designed to encourage a 2-tier architecture: a machine runs the test written in one language ([csharp], [ruby], [javascript] are only a few among the many supported ones) and another one (the test server) actually executes it. Furthermore the WebDriver protocol targets scalability (because based on HTTP), this makes Appium very scalable as well; remember that you will need to write your test once, Appium will be in charge of executing it on more platforms.

Q11.Does Appium does not support Firefox Browser automation in Android or iOS by default?

Answer:

No, Appium can automate Firefox Browser in Mobile too. However we need to pass the capability assuming that you are automating an app and the path for firefox app (.apk or .ipa)

However, Automating Chrome Browser in Android and Safari Browser in iOS, doesn’t need any kind of app files.

Q12.What does .apk stand for?

Answer:

apk stands for Android Application Package.

Q13. What does .ipa stand for?

Answer:

ipa stand for iPhone Application.

Q14.List out the Appium abilities?

Answer:

Appium abilities are

  • Test Web
  • Provides cross-platform for Native and Hybrid mobile automation
  • Support JSON wire protocol
  • It does not require recompilation of App
  • Support automation test on physical device as well as similar or emulator both
  • It has no dependency on mobile device

Q15.List out the pre-requisite to use APPIUM?

Answer:

Pre-requisite to use APPIUM is

  • ANDROID SDK
  • JDK
  • TestNG
  • Eclipse
  • Selenium Server JAR
  • Webdriver Language Binding Library
  • APPIUM for Windows
  • APK App Info On Google Play
  • Js

Q16. What are all the pre-requisites for setting up Appium?

Answer:

You can track all the prereqs from the below list.

  • Android SDK,
  • Eclipse SDK,
  • Compatible JDK version,
  • Selenium Standalone Server Jar,
  • Required Web driver library,
  • TestNG,
  • Appium for Windows or any other platform you are using,
  • APK App info on Google play,
  • JavaScript.

Q17.aWhy should you use Appium? List down some of its advantages.

Answer:

Appium tool has many benefits, some of them are as follows.

  • It’s a multi mobile platform enabler for testing applications.
  • It makes you choose the programming language which comforts you most.
  • It’s free, open source and supported by a large developer community.
  • It supports Selenium and JSON wire protocol to enable effective testing.
  • It doesn’t require you to make modifications to your app.
  • You can start scaling the tests as you go.
  • It doesn’t have any dependency on the mobile devices.
  • It enables testing on physical devices as well as on the emulators as well.

Q18. Appium is cross platform or platform independent?
Answer : 

Appium is cross platform software automation testing tool. You can write software automation tests for multiple platforms like Android, IOS using same API of Appium.

Q19. What is main advantage of cross platform support of Appium?
Answer : 

Using cross platform support of Appium, You can reduce your software automation test-suite's code size as you can reuse code between Android and IOS test-suites.

Q20. In which language appium is written?
Answer : 

Appium server is written in Node.js. You can install it directly from Node Package Manager(NPM) or you can build and install it from source.

SOURCES :

qaautomation.co.in

techbeamers.com

software-testing-tutorials-automation.com 

iteanz.com

qafox.com

 

2,500 points
9 2