• Register
2,500 points
9 2

Q1.What is use case testing”?

Answer :

In order to identify and execute the functional requirement of an application from start to finish “use case” is used and the techniques used to do this is known as “Use Case Testing.”

Q2.What is the difference between the STLC (Software Testing Life Cycle) and SDLC (Software Development Life Cycle)?

Answer :

SDLC deals with development/coding of the software while STLC deales with validation and verification of the software.

Q3.What is traceability matrix?

Answer :

The relationship between test cases and requirements is shown with the help of a document. This document is known as a traceability matrix.

Q4.What is Equivalence partitioning testing?

Answer :

Equivalence partitioning testing is a software testing technique which divides the application input test data into each partition at least once of equivalent data from which test cases can be derived. By this testing method, it reduces the time required for software testing.

Q5.What is white box testing and list the types of white box testing?

Answer :

White box testing technique involves selection of test cases based on an analysis of the internal structure (Code coverage, branches coverage, paths coverage, condition coverage, etc.) of a component or system. It is also known as Code-Based testing or Structural testing. Different types of white box testing are

i)Statement Coverage

ii)Decision Coverage

Q6.What is black box testing? What are the different black box testing techniques?

Answer :

Black box testing is the software testing method which is used to test the software without knowing the internal structure of code or program. This testing is usually done to check the functionality of an application. The different black box testing techniques are

i)Equivalence Partitioning

ii)Boundary value analysis

iii)Cause-effect graphing

Q7.What is the difference between static and dynamic testing?

Answer :

Static testing: During Static testing method, the code is not executed, and it is performed using the software documentation.

Dynamic testing: To perform this testing the code is required to be in an executable form.

Q8.What are verification and validation?

Answer :

Verification is a process of evaluating software at the development phase. It helps you to decide whether the product of a given application satisfies the specified requirements. Validation is the process of evaluating software at the after the development process and to check whether it meets the customer requirements.

Q9.What are the different test levels?

Answer :

There are four test level :-

i)Unit/component/program/module testing

ii)Integration testing

iii)System testing

iv)Acceptance testing

Q10.What is Integration testing?

Answer :

Integration testing is a level of software testing process, where individual units of an application are combined and tested. It is usually performed after unit and functional testing.

Q11.What Test Plans consists of?

Answer :

Test design, scope, test strategies, approach are various details that Test plan document consists of:-

i)Test case identifier

ii)Scope

iii)Features to be tested

iv)Features not to be tested

v)Test strategy & Test approach

vi)Test deliverables

vii)Responsibilities

viii)Staffing and training

ix)Risk and Contingenci

Q12. What Is Baseline Testing?

Answer :

Baseline testing is the process of running a set of tests to capture performance information. Baseline testing use the information collected to made the changes in the application to improve performance and capabilities of the application. Baseline compares present performance of application with its own previous performance.

Q13. What Is Benchmark Testing?

Answer :

Benchmarking testing is the process of comparing application performance with respect to industry standard which is given by some other organization. Benchmark informs us where our application stands with respect to others. Benchmark compares our application performance with other company’s application’s performance.

Q14. What Is Verification And Validation?

Answer :

Verification: process of evaluating work-products of a development phase to determine whether they meet the specified requirements for that phase.

Validation: process of evaluating software during or at the end of the development process to determine whether it specified requirements.

Difference between Verification and Validation:
•Verification is Static Testing where as Validations is Dynamic Testing.
•Verification takes place before validation.
•Verification evaluates plans, document, requirements and specification, where as Validation evaluates product.
•Verification inputs are checklist, issues list, walkthroughs and inspection ,where as in Validation testing of actual product.
•Verification output is set of document, plans, specification and requirement documents where as in Validation actual product is output.

Q15. Explain Bug Leakage And Bug Release.

Answer :

Bug Leakage: When customer or end user discovered a bug which can be detected by the testing team. Or when a bug is detected which can be detected in pervious build then this is called as Bug Leakage.

Bug release: is when a build is handed to testing team with knowing that defect is present in the release. The priority and severity of bug is low. It is done when customer want the application on the time. Customer can tolerate the bug in the released then the delay in getting the application and the cost involved in removing that bug. These bugs are mentioned in the Release Notes handed to client for the future improvement chances.

Q16.What Is Alpha And Beta Testing?

Answer :

Alpha testing: is performed by the IN-House developers. After alpha testing the software is handed over to software QA team, for additional testing in an environment that is similar to the client environment.

Beta testing: beta testing becomes active. It is performed by end user. So that they can make sure that the product is bug free or working as per the requirement. IN-house developers and software QA team perform alpha testing. The public, a few select prospective customers or the general public performs beta testing.

SOURCES :

techtutorial.in

wisdomjobs.com

 

2,500 points
9 2