• Register
2,500 points
9 2

Q1. Explain what is Drupal?

Answer:

Drupal is a Content Management System (CMS). It’s an open source content and free CMS framework written in PHP. It enables you to organize, manage and publish content with ease and comes with a variety of customization option.

Q2. Why Drupal is considered powerful CMS compare to other CMS system?

Answer:

Using content construction kit Drupal allows you to create multiple content types without any programming skills. And for each content type it allows customize theme template. You can have an article, story, slideshow, content type and so on.

Q3. Mention what are the key features of Drupal?

Answer:

There are two key features of Drupal

  • Upload Module: It enables users to attach different types of files to node types of your liking.

  • Embedding: It enables to embed media within nodes that are hosted on your websites.

Q4. Explain how caching work in Drupal?

Answer:

Through caching Drupal allows to speed up website using different configuration like page caching, block caching and lifetime for cached pages.

  • Page Caching: It enables the entire HTML of each page to be stored in the database. It reduces the amount of queries needed

  • Block Caching: You can set the cache setting for a block in views, when block created by views

  • Minimum cache lifetime: It is the amount of time before the page cache is cleared. On each cron run, page caches are cleared.

  • Expiration of cached pages: It only applies for an external mechanism, for example, your browser cache or varnish

Q5. What is a patch?

Answer:

A patch is a file that contains a list of differences between one set of files, and another. Through patches, all the changes in code like additions or deletions to Drupal core can be made. Also, patches can be used to make changes to another copy of the original or main file.

Q6. What do PDO mean?

Answer:

PDO means PHP Data Object; it is a lean and consistent way to access databases. It allows developers to write portable code with ease.

Q7. Explain how database system of Drupal works?

Answer:

In a database Drupal stores information, and each information has its own database table. For example, the basic information regarding the nodes of your site are stored and kept in the node table, and if you use the CCK module to add fields to your nodes, the field information is stored in a separate table.

Q8. Name some of the most commonly used PHP based CMSs?

Answer:

Some of the commonly used PHP are

  • Drupal

  • Joomla

  • WordPress

  • TYPO3

Q9. What is DRUSH in Drupal?

Answer:

DRUSH is a command line shell and UNIX scripting interface for Drupal

Q10. Explain what is module in Drupal? List out some of the modules used in Drupal?

Answer:

Modules are like plugin for your site. It allows you to add different functions to your site such as polls, contact forms and search fields. Some of the modules recommended are

  • Views

  • Token

  • Ctools

  • Quicktabs

  • Pathauto

Q11.What are Server Requirements for Laravel 5.6?

Answer:

  • PHP >= 7.1.3

  • OpenSSL PHP Extension

  • PDO PHP Extension

  • Mbstring PHP Extension

  • Tokenizer PHP Extension

  • XML PHP Extension

  • Ctype PHP Extension

  • JSON PHP Extension

Q12.What is Firebase?

Answer:

Firebase is Google’s mobile and web application development platform that helps you quickly develop high-quality apps and grow your business.

  1. Firebase is a platform which can power your app’s backend, including data storage, user authentication, static hosting, and much more.

  2. Firebase enables you to build cross-platform native mobile and web apps with our Android, iOS, and JavaScript SDKs.

  3. You can also connect Firebase to your existing backend using our server-side libraries or our REST API. …

Q13. Explain caching in Drupal? 

Answer:

Through caching Drupal allows to speed up website using different configuration like page caching, block caching and lifetime for cached pages.

  • Page Caching: It enables the entire HTML of each page to be stored in the database. It reduces the amount of queries needed

  • Block Caching: You can set the cache setting for a block in views, when block created by views

  • Minimum cache lifetime: It is the amount of time before the page cache is cleared. On each cron run, page caches are cleared.

  • Expiration of cached pages: It only applies for an external mechanism, for example, your browser cache or varnish

Q14. Can you explain how the database system of Drupal works? 

Answer:

In a database Drupal stores information, and each information has its own database table. For example, the basic information regarding the nodes of your site are stored and kept in the node table, and if you use the CCK module to add fields to your nodes, the field information is stored in a separate table.

Q15.What is a render array in Drupal? 

Answer:

For Drupal content render arrays are the basic building blocks. In Drupal, render arrays provide you a structured way to programmatically change the content before it is displayed.

Q16. What is Drupal’s taxonomy system and what are some of its key features? 

Answer:

Drupal comes with a built in taxonomy system that allows for categorization of the nodes on a site.The taxonomy system allows for arbitrary definition of terms, as well as arbitrary organization of those terms into vocabularies. There is no limit to the number of vocabularies that can be created, nor is there any limit to the number of terms that can be included in a vocabulary.

A vocabulary can also have free tagging which means that, instead of entering specific terms ahead of time, users may enter tags freely at the time the content is created and those tags automatically become terms in that vocabulary. Drupal’s taxonomy system is one if its most powerful and flexible features.

Q17.Explain the concept of “nodes” in a Drupal system. 

Answer:

All content on a Drupal website is stored and treated as “nodes”. A node is any piece of individual content (e.g., a page, article, forum topic, blog entry, etc.). Note, though, that omments are not stored as nodes but are always connected to a node.

The ability to create different “content types” is a way Drupal allows you to have different kinds of nodes for different purposes. For example, an “article” is one content type, a “book page” is another, and a “blog entry” yet another. You can also create new content types of your own.Treating all content as nodes provides a great deal of flexibility that facilitates and simplifies creating new types of content. It also makes it easy to apply new features or changes to all content of a particular type.

SOURCES :

medium.com

webbopedia.com

adaface.com

 

2,500 points
9 2