• Register
3,780 points
9 2

AWS CLOUD SUPPORT (Amazon Cloud Support Engineer) ENGINEER INTERVIEW QUESTIONS & ANSWERS

1. What Is An Aws Availability Zone?

Answer :

Availability zones (within a region) work together to make up a collection of your AWS resources. Properly designed applications will utilize multiple availability zones for high availability and fault tolerance. AZ’s have direct low latency connections between each other, and each AZ is isolated from the others to ensure fault tolerance.

2. What Is The (generic) Definition Of Scalable?

Answer :

The ability to easily grow in size, capacity, and/or scope when required (usually based on demand).

3. What Are The Main Problem(s) With Only Using An Ip Address To Access A Website?

Answer :

It assumes that:

You already know (or can obtain) the IP Address of the web server.

Can easily remember the IP Address for future use.

4. When A User Inputs A Domain Name Into A Web Browser – What Occurs To Bring The Website Content Back To The User?

Answer :

The web browser contacts a DNS server and asks for the IP address associated with the domain name.

The DNS server sends the IP address back to the Browser.

The Browser sends a request (for content) to the IP address associated with the domain name.

The web server hosting web content receives the request and sends the web content back to the user.

5. What Is A Primary Consumer Use Of Cloud Services?

Answer :

Storage. Many consumers use cloud services to store their data (videos, music, movies, pictures, files, etc).

6. What If The (generic) Definition Of High Availability?

Answer :

Refers to the concept of something being accessible when you attempt to access it (and/or the ability to access something via multiple platforms).

7. Why Are Common Language Domain Names Used Instead Of Ip Addresses For Accessing Websites?

Answer :

Domain names are much easier to communicate and remember.

8. What Is The (generic) Definition Of Elastic?

Answer :

The ability to not only grow (scale) when required, but also reduce in size when required.

9. What Two Items Are Required For A Website To Work?

Answer :

properly configured web server with a public IP address and web formatted content.

A user (you) with a web browser and the IP address of the web server.

10. What Is An Ip Address?

Answer :

An IP address is the location/address of a computer on a network (internet). Think of it as the computers phone number or mailing address. It is how the computer can be located.

11. What Is The (generic) Definition Of Fault Tolerant?

Answer :

The ability to withstand a certain amount of failure and still remain functional (and/or be self-healing and return to full capacity).

12. What Are Some Common Consumer Cloud-based Services?

Answer :

ICloud

Dropbox

13. What Are Some Common Uses Of Aws?

Answer :

Storage

Compute Power

Databases

Networking

Security

Monitoring and Analytics

14. What Does Dns Stand For?

Answer :

Domain Name System.

15. How Does The Concept Of Scalability Apply To Consumers/enterprise Users Of Aws?

Answer :

AWS allows for quick (almost instant) addition of servers to a running application. This allows a company to quickly scale the compute power available to their application.

In contract: adding servers to an on- premises data center can take days (or weeks).

16. When You Use A “cloud” Service – What Are You Utilizing?

Answer :

When you use a cloud service (such as iCloud or Dropbox) – you are utilizing server computers owned, operated, and managed by those companies.

17. How Does The Concept Of Fault Tolerance Apply To Consumers/enterprise Users Of Aws?

Answer :

If you cannot access your files from one device/location, but can access from another device/location – then you have sustained a fault in your system but where still able to access your file.

18. What Is An Aws Data Center?

Answer :

Located in each Availability Zone is one or more AWS Data Centers. These data centers contain the physical servers that run AWS resources.

19. What Must A User/web Browser Have In Order To Initiate A Request To A Web Server?

Answer :

The IP address of the web server.

20. What Type Of Service Aws Can Provide?

Answer :

AWS is a cloud services provider. Also known as Infrastructure as a Service (Iaas).

21. What Is An Aws Region?

Answer :

At the highest level, AWS’ physical infrastructure is made up of numerous regions that are located all around the world.

Each region is comprised of multiple Availability Zones, which are where specific AWS data centers are located.

22. What Is The Purpose Of Dns Servers?

Answer :

To act as a “look up” service for converting domain names into IP addresses.

23. What Are Two Of The Main Reasons Consumers Use Cloud-based Services For Storage?

Answer :

Redundant backups of stored files.

Ability to share/access files from multiple devices.

24. How Does The Concept Of High Availability Apply To Consumers/enterprise Users Of Aws?

Answer :

Redundant backups and the ability to share/access files across multiple devices make files stored in the cloud “highly available”.

 

SOURCES :

onlineinterviewquestions.com
fullstack.cafe
indeed.com
upgrad.com

3,780 points
9 2